Fekete vitorlák és A kincses sziget

Az interneten és a Paramount-on látható a Fekete vitorlák című filmsorozat. A látványos és izgalmas sorozatot Robert Louis Stevenson klasszikus könyve, a Kincses sziget előzménye. A történet húsz évvel korábban játszódik, mint a klasszikus könyv. Azt mesélik el, hogyan szerezte meg a kalózhorda a spanyolok aranyát, amiről a könyvben olvashatunk. Megtudhatjuk hogy milyen a kalózok demokráciája, és  kiderül az is, hogy a kalózkodás üzlet, ahol a minél nagyobb nyereség elérése a cél.

A könyvet innen tudjátok ingyen letölteni:  A kincses sziget Robert Louis Stevenson

Ebben a kalózos történetben Jim Hawkins anyjával egy fogadót üzemeltet. Egy nap megszáll náluk egy bizonyos Billy Bones kapitány, aki valami nagy ládát cipel magával. Náluk is marad, de egy nap megjelenik pár régi matróztársa, és bunyóba keveredik Bones-zal, aminek végén Bones infarktust kap, de utolsó szavaival Jimre bízza a ládáját. A matrózok elmenekülnek.
A csomagban megtalálják Flint naplóját, meg egy sziget térképét, ahol Flint az összezsákmányolt aranyat rejtette. Így aztán a földesúr, a doktor, meg Jim hajóra szállnak, csak nincs hozzá elég legénység, így a kikötőbenj felfogadják Long John Silvert szakácsnak, aki segít a maradék legénység toborzásában. Elindulnak és egy nagy kaland kezdődik. De, hogyan került a kalózokhoz a kincs és kik a szereplők azt a filmsorozatból lehet megtudni.

A filmsorozat első részét itt lehet megnézni.