Ransom Riggs: Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei

Hajdanában egy szigeten, a világ túlsó felén igen különös gyerekek éltek. Mind együtt egy nagy, öreg házban, egy elvarázsolt helyen, ahol senki sem lelhetett rájuk. Nem olyanok voltak, mint más emberek. Káprázatos dolgokra voltak képesek.

Volt egy fiú, akit egyáltalán nem lehetett látni, ha nem viselt ruhát, aztán egy lány, aki a csupasz kezében hordozta a tüzet. Volt két nővér, akik úgy beszélgettek egymással, hogy egyetlen szót sem szóltak és egy lány, aki úgy járt, hogy a lába nem érintette a földet. Olyan könnyű volt, hogy madzagot kellett kötni a derekára, hogy el ne repüljön.

És mindre vigyázott egy bölcs, vén madár.

A könyvtrilgóia (elsőő rész A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei, a történet az Üresek városában folytatódik, az utolsó rész pedig:a Lelkek könyvtára)  kezdetén rettenetes családi tragédia indítja útnak a tizenhat esztendős Jacobot egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy Vándorsólyom kisasszony gondozottjai nem csak különlegesek voltak, de talán veszélyesek is. Lehet, hogy nem véletlenül száműzték őket egy kietlen szigetre. És valamiképpen – lett légyen ez bármilyen valószínűtlen – talán még mindig élnek.

A könyvek:

https://drive.google.com/file/d/0B7Qe80uhn9PyWGFFQTFSUVNjRzA/view

https://drive.google.com/file/d/0B7Qe80uhn9PyU0tNZ3VteC1hUmc/view

https://drive.google.com/file/d/0B7Qe80uhn9PyQW8wZzVHdFN5cHVhdTRxRjJMUm12eDR0Szhn/view


A rajongói e-könyv pedig innen tölthető le: http://mek.oszk.hu/12700/12718/12718.pdf